Pe parcursul anilor universitari 2019-2021 în cadrul departamentului „Comerţ, Turism şi Alimentaţie Publică” au fost realizate mai multe activităţi extra curriculare:

Masa rotundă „Protecția consumatorilor în condițiile de pandemie COVID-19 și impactul ei asupra activității unităţilor de comerț din Moldova: realități, așteptări, acțiuni”.

În data de 16 martie 2021, colaboratorii departamentul Comerț, Turism și Alimentație Publică au organizat o masă rotundă online unde a fost pus în discuție următorul subiect: Vezi mai mult…

Masa rotundă Impactul pandemiei COVID-19 asupra activității unităţilor de alimentaţie publică: realități, așteptări, acțiuni

În data de 25 februarie 2021, colaboratorii departamentul Comerț, Turism și Alimentație Publică au organizat o MASĂ ROTUNDĂ online unde au fost puse în discuție următoarele subiecte:  Vezi mai mult…

CAMPANIE DE SENSIBILIZARE și INFORMARE DE ZIUA MONDIALĂ A LUPTEI ÎMPOTRIVA DIABETULUI

Pe data de 14 noiembrie, studenții anului III, grupa TAP 181, specialitatea Tehnologia și Managementul Alimentației Publice, ghidaţi de profesorii departamentului Comerţ, Turism şi Alimentaţie Publică, au desfășurat în perioada 11-14 noiembrie o campanie de sensibilizare și informare a diferitor categorii de persoane…  Vezi mai mult

Întâlnirea cu cu studenţii Colegiului Naţional de Comerţ de la specialităţile Comerţ, Merceologie şi TAP.

Pe data de 05 martie 2020 a avut loc intâlnirea profesorilor din cadrul departamentului Comerţ, Turism si Alimentaţie Publică ASEM cu studenţii Colegiului Naţional de Comerţ de la specialităţile Comerţ, Merceologie şi TAP. În cadrul intâlnirii s-au discutat problemele de formare profesională continuă şi… Vezi mai mult

Lecție de producere la TAP

Lectie de producere. Studentii grupei TAP 171 astazi, 03.03.2020, au petrecut lectia de laborator la disciplina Designul si estetica produselor de cofetarie in laboratorul de cofetarie-patiserie Aero Food. Studentii au decorat turte dulci cu masa de zahar, au facut ornamente de decor din crema de frisca… Vezi mai mult

Expoziție cu vânzare a clătitelor la FBAA.

Clătite cu fructe, brânză și stafide, spanac, dulcețuri de toate soiurile și alte umpluturi au fost puse la dispoziția amatorilor, în cadrul Expoziției cu vânzare a Clătitelor, desfășurate, pe 28 februarie, la ASEM. E venimentul a fost organizat de către studenţii anului III de la specialitatea Tehnologia şi Managementul Alimentaţiei Publice, TAP-171 Vezi mai mult…

Promovarea ofertei educaționale

În data de 21 Februarie 2020 echipa ASEM s-a deplasat în orașul Ungheni pentru a promova oferta educațională în rândul absolvenților de la 6 licee. In echipa ASEM a participat profesorul departamentului – Fedorciucova Svetlana.
Liceenii au fost interesați, deschiși și nerăbdători de a-și continua studiile după finisarea liceului.

Vizită de studiu la expoziția “Tourism, loisir, hotels”

Pe data de 14.02.2020 studenții de la specialitatea Servicii Hoteliere, Turism și Agrement (SHT 181) au făcut o vizită de studiu, împreună cu profesorul lor Adrian Bulican, la expoziția “Tourism, loisir, hotels”, în cadrul căreia  Vezi mai mult…

Întâlnirea cu studenții Colegiului Național de Comerț al ASEM, specialitățile Turism, Servicii Hoteliere și Comerț

Pe data de 10.02.2020, a avut loc întâlnirea șefei departamentului Comerț, turism și alimentație publică al facultății BAA, dr. hab., Prof. univ. Elena Turcov cu studenții Colegiului Național de Comerț al ASEM,  specialitățile Vezi mai mult…

Întâlnirea cu angajatorii din turism

Întâlnirea studenţilor anului 3, specialitatea Servicii Hoteliere, Turism şi Agrement (SHT) şi a cadrelor didactice din cadrul departamentului „ Comerţ, Turism şi Alimentaţie Publică” cu reprezentanţii angajatorilor din industria turismului: Eugeniu Scorţescu, manager general, compania de turism Tatrabis şi Ina Gladii Vezi mai mult…

Masa rotundă cu tema «Un consumator informat este bine protejat» organizată în parteneriat cu Agenţia Naţională de Protecţie a Consumatorilor.

La masa rotundă au participat profesorii din cadrul departamentului „Comerţ, Turism şi Alimentaţie Publică” şi specialişti de la Agenţia Naţională de Protecţie a Consumatorilor. Între care menţionăm şi şeful direcţiei Relaţii cu consumatorii şi mediul de afaceri Nicolae Olăraş

La ASEM a avut loc târgul bucatelor de sărbătoare.

Brăduți din sushi, legume, omuleți de zăpadă din olive, cărniță la cuptor, babă neagră, cușma lui Guguță sunt doar câteva din bucatele preparate de studenți din anul III și IV, de la programul de studii #TAP (Managementul și Tehnologia Alimentației Publice), #BAA, în cadrul târgului gastronomic.

Ediția din acest s-a axat pe bucate tradiționale din 6 țări (Moldova, Rusia, Italia, Japonia, Franța, Mexic), cu iz de sărbătoare.

Au lucrat din zori până-n zori, dar a meritat tot efortul. Îndrumați de profesori, aceștia au organizat un târg inedit de bucate pentru masa de Crăciun și Revelion. Totodată, au fost prezentate și idei originale cum să decorezi masa de sărbătoare. Astfel, invitații au avut posibilitatea să se delecteze cu ornamente confecționate manual. Pentru acest târg, studenții au lucrat două zile.

TÂRGUL IDEILOR GASTRONOMICE, Ediția a II-a

Departamentul “Comerț, turism și alimentație publică”, organizează joi 12.12.2019, 13:30, sala 201E, Restaurantul ASEM, TÂRGUL IDEILOR GASTRONOMICE, Ediția a II-a, eveniment organizat împreună cu studenții grupelor TAP 161 și TAP 171 și profesorii departamentului amintit. Târgul este dedicat Vezi mai mult…

Expoziția cu vânzare CEL MAI FRUMOS POM DE CRĂCIUN.

Facultatea Business și Administrarea Afacerilor a organizat în perioada 11-13 decembrie 2019 EXPOZIȚIA CU VÂNZARE a brazilor confecționați de studenții facultății. În cadrul expoziției cu vânzare au fost expuși 33 de brazi confecționați de studenții facultății BAA. Banii adunați au fost oferiți unei familii nevoiașe. Vezi mai mult…

Lecție practică pe teren

Studenții grupei SHT 181, au petrecut o lecție practică pe teren în cadrul disciplinei “Bazele serviciilor de agrement”, împreună cu profesorul lor, decanul facultății BAA Roman Livandovschi. Studenții au pregătit un ghidaj interesant și util cu prezentarea principalelor atracții turistice din Grădina Publică “Ștefan cel Mare și Sfânt”. Vezi mai mult…

O lecţie practică la Laboratorul de expertiză a Biroului Vamal și o vizită de lucru la magazinul Kaufland de pe bl. Decebal

Îmbinarea eficientă a diveselor tipuri de lecții dezvoltă la studenți, într-o măsură mai mare, însuşirile proprii ale gândirii: mobilitatea, flexibilitatea, capacitatea de analiză şi sinteză, originalitatea gândirii, spiritul de observaţie etc..Ținând cont de  Vezi mai mult…

O masă rotundă “Sisteme de management în alimentație publică și comerț”

În contextul campaniei de informare lansată de către #ISM pentru studenți, am fost invitați de a participa cu o prezentare privind standardele și beneficiile acestora în cadrul mesei rotunde “Sisteme de management în alimentație publică și comerț”  Vezi mai mult…

O vizită de studiu în cadrul Agenției de Turism PANDA TUR

Pe data de 19.11.2019, studenții specialității TURISM au făcut o vizită de studiu în cadrul Agenției de Turism PANDA TUR împreuna cu decanul facultății Roman Livandovschi și șefa departamentului Comerț, turism și alimentatie publică dr. hab., Prof. Elena Turcov.  Vezi mai mult…

Oportunități de practică în turism

Azi, 19.11.2019, Studenții specialităților cu predare în limba engleză SHT (Servicii hoteliere, turism și alimetatie publică) și BA (Business și administrare) au avut o întrunire cu doamna Alisa Nazarenko din Grecia.  Vezi mai mult…

Promovarea ofertei turistice naționale

Studenţii de la programul de studii SERVICII HOTELIERE, TURISM ȘI AGREMENT (SHT) din ASEM urmează să fie implicați în acţiuni de promovare a ofertei turistice naţionale în cadrul turismului vinicol. În acest sens, pe data de 29.10.2019, a avut loc întîlnirea studenţilor  Vezi mai mult…

Eveniment dedicat Zilei Mondiale a Turismului, organizată de Ambasada Bulgariei în Republica Moldova

Pe data de 26.09.2019, cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului, cadrele didactice ale departamentului Comerț, turism și alimentație publică și studenții anului 3 au participat la Recepția organizată de Ambasada Bulgariei  Vezi mai mult…

O întâlnire cu angajatorii din domeniul hotelier

Pe data de 17.09.2019 a avut loc întâlnirea cadrelor didactice și a studenților de la departamentul Comerț, turism și alimentație publică  (specialitatea licenta TSH si masterat GET) cu angajatorii din cadrul industriei hoteliere din Republica Moldova.  Vezi mai mult…