Rezultatele cercetării științifice

LUCRĂRI ŞTIINŢIFICE

LUCRĂRI ȘTIINȚIFICO-METODICE ȘI DIDACTICE

1. Monografii

1.1. Monografii monoautor

  • TURCOV, Elena. Direcţii de dezvoltare şi promovare a turismului în Republica Moldova. Monografie. Editura ASEM, Chişinău, 2002, 143 p., 8,1 c.a. ISBN 9975-75-138-5
  • TURCOV, Elena. Coordonarea turismului. Monografie. Editura ASEM, Chişinău, 2006, 208 p.,11,8 c.a. ISBN 978-9975-75-007-3.

1.2. Monografii colective

  • ФЕДОРЧУКОВА, Светлана. Сравнительная характеристика потребительских свойств столовых сортов винограда в республике Молдова. În: Вопросы качества и конкурентоспособности товаров. Москва: ООО, Ruscience, 2018, гл. 2, с.с. 19-84, 7,2 c.a., ISBN 978-5-4365-2582-2 (contribuția autorului – 3,0 c.a.)
  • ЧЕРНАВКА, М. Исследование влияние основных породообразующих минералов на формирование потребительских свойств керамических материалов. În: Повышение качества товаров и услуг в условиях глобализации экономики. – Iași: PIM, 2017, cap.5, 2,65 c.a., pp.106 – 187. ISBN 978-606-13-4026-2.
2. Articole în diferite reviste științifice

2.1. în reviste din străinătate recunoscute

  • TURCOV, Elena. Evaluarea turismului în Republica Moldova. Revista ştiinţifică ,,Probleme economice”. Centrul de Informare şi Documentare Economică a Academiei Române. Bucureşti, Nr. 7-8 2001, 82 p., 4,1 c.a.
  • ФЕДОРЧУКОВА, Светлана, Шаргу, Лилия, Духликер, Григорий. Cистемный подход и процесс деловых переговоров в рамках системы управления. În: Научное обозрение. РФ, ВАК, Москва: Наука образования, 2014, № 9, часть 1, c.c. 233-235, 0,2c.a., ISSN 1815-4972
  • CALMÂȘ, V, FEDORCIUCOVA, S, ȘPAC, Gh, TABUNSCIC, O. The identification of toxic substances in some cosmetic products sold in republic of Moldova. In: Proceedings of the Fourteenth International Conference on Management Science and Engineering Management,Volume 2, pp.179-188, ISSN 2194-5357 ISSN 2194-5365 (electronic) Advances in Intelligent Systems and Computing ISBN 978-3-030-49888-7 ISBN 978-3-030-49889-4 (eBook) https://doi.org/10.1007/978-3-030-49889-4

2.2. articole din reviste cu factor de impact (1,0-2,9)

  • CALMÂȘ, Valentina, FEDORCIUCOVA, Svetlana, TABUNŞCIC, Olga. Researches in regards to the influence of raw material quality on the nutritional value and consumption properties of butter creams for confectionery products. În: International Invention of Scientific Journal, volume 5(01) 2021, pp. 53-66, 0, 54 c.a., e ISSN 2457-0958. Disponibil: http://www.iisj.in/index.php/iisj/article/view/305
  • CALMÂȘ, Valentina, FEDORCIUCOVA, Svetlana, ȘPAC, Ghenadie, TABUNŞCIC, Olga. The identification of toxic substances in some cosmetic products sold in republic of Moldova. În: SPRINGER, International Conference on Management Science and Engineering Management. 2020, Proceedings of the Fourteenth International Conference on Management Science and Engineering Management, Volume 2, pp.179-188, 0,59 c.a., ISSN 2194-5357 ISSN 2194-5365 (electronic) Advances in Intelligent Systems and Computing ISBN 978-3-030-49888-7 ISBN 978-3-030-49889-4, (eBook). Disponibil: https://link.springer.com/book/10.1007/978-3-030-49829-0
  • ЧЕРНАВКА, Михай, АРТЮХ, Татьяна и др. Влияние состава сплава на определение мельчайшей тонкости золота методом рентгенофлуоресцентного анализа. В: “Восточно-Европейский журнал передовых технологий.” Е.5., с.6-18., ISSN (e) 1729-4061.

2.3. în reviste din Registrul Național al revistelor de profil, cu indicarea categoriei

  • TURCOV, Elena. Valorificarea turistică a Complexului Orheiul Vechi – probleme şi soluţii, Revista Economica Chişinău, 2008, Nr.1(61) , p.101-104,0,13 c.a. Categoria B
  • TURCOV, Elena. Abordarea sistemică a turismului. Analele ASEM, Chişinău, 2004, V2 p.189-191,0,13 c.a. Categoria C
  • TABUNȘCIC, Olga.Analiza pieţei de alimentaţie publică din municipiul Chişinău şi tendinţe de dezvoltare. Economica. 2017, nr.1, 52-64. ISSN 1810-9136, cat B.
  • FEDORCIUCOVA, Svetlana, CALMÂȘ, Valentina, DAMASCHIN, Mariana. Situația actuală privind producerea, comercializarea și asigurarea calității produselor lactate în Republica Moldova. Journal of Research on Trade, Management and Economic Development, ISSUE 2(8)/2017, V4, p.p. 67-79, 1,0 c.a., ISSN 2345-1483, cat C.
  • TABUNŞCIC, Olga. Analiza situaţiei economice a sectorului de alimentaţie publică. În: Economica, 2019, nr 4 (110), pp. 19-33, 0, 12 c.a., ISSN 1810-9136, categoria B.
  • TABUNŞCIC, Olga. Metodologia evaluării nivelului competențional al angajaților întreprinderilor din sfera alimentației publice. În: Studia Universitatis Moldaviae, 2019, Nr.2 (122), pp.108-115, 0,41 c.a., ISSN 1857-2073, categoria B.
  • TABUNŞCIC, Olga. Analiza pieţei de alimentaţie publică din municipiul Chişinău şi tendinţe de dezvoltare. În: Economica, 2017, nr.1(99), pp. 52-64, 0,53 c.a., ISSN 1810-9136, categoria B.
3. Articole în culegeri științifice

3.2. Culegeri de lucrări ale conferințelor internaționale

  • TABUNŞCIC, Olga, CALMÎŞ, Valentina, FEDORCIUCOVA, Svetlana. Cercetări privind alimentaţia generaţiei “Alfa”. În: Strategii şi politici de management în economia contemporană. Ediţia a VI-a, 26-27 martie 2021, Chişinău, Republica Moldova: Centrul Editorial-Poligrafic al ASEM, 2021, pp. 86-97. ISBN 978-9975-155-20-5.(PDF)
  • GÎNCU, Ecaterina, TABUNȘCIC, Olga, CHIRSANOVA, Aurica. Health benefits of topinambur (Helianthus Tuberosus L.) On health. In: Competitivitatea şi inovarea în economia cunoaşterii. Ediţia a 22-a, 25-26 septembrie 2020, Chişinău. Chişinău Republica Moldova: Centrul Editorial-Poligrafic al ASEM, 2020, pp. 209-215. ISBN 978-9975-75-985-4. Disponibil: https://ibn.idsi.md/sites/default/files/imag_file/209-215_3.pdf
  • TURCOV, Elena. Tourism developing tendencies within Moldavia. Buletinul Universităţii Petrol – Gaze din Ploieşti. Seria Ştiinţe economice. Vol. LIX. No.2/2007, p.33-36,0,13 c.a.
  • TURCOV, Elena. Le tourisme viticole: de l’enseignement au developpement durable. Deuxiemes rencontres du reseau UNESCO/UNITWIN Culture, tourisme, developpement, 11-12 mai 2006, Greoux-les-Bains, France.
  • TURCOV, Elena., Turcov Ana. La valorisation du potentiel touristique du site arheologique Orheiul Vechi: de la gestion d’experience a l’inclusion dans la Liste du Patrimmoin Mondial protege par UNESCO. În publicaţia Conferinţei internaţionale: Sites du Patrimoine et Tourisme. Universite Laval, Quebec, Canada, 2-4 juin 2010.
  • TURCOV, Elena. Tendinţe contemporane în diversificarea formelor de turism. În: Materialele Conferinţei ştiinţifice internaţionale Competitivitatea şi inovarea în economia cunoaşterii, 26-27 septembrie 2014, Editura ASEM, Vol. I, p.159-160,0.1 c.a., ISBN 978-9975-75-715-7
  • TURCOV, Elena., MAXIM Vasile., TURCOV Ana., Teorii economice implementate în mediul turistic. Aspecte generale. În: Materiale Conferinţei ştiinţifico-practice naţionale cu participare internaţională cu genericul: ,,Creşterea economică calitativă: Aspecte teoretice şi practice’’, 27 februarie 2014, ASEM, Chişinău, p. 103-106, 0.2 c.a. ISBN 978-9975-687-7.
  • TURCOV, Elena., MAXIM Vasile., FURCULIŢĂ Igor. Turismul mondial ca fenomen complex economic şi social. În Materialele Conferinţei ştiinţifice internaţionale, Competitivitatea şi inovarea în economia cunoaşterii, 23-24 septembrie 2016, Editura ASEM, vol. I, p.295-302, 0,4 c.a, ISBN 978-9975-75-837-6.
  • TURCOV, Elena, LIVANDOVSCHI Roman, TURCOV Ana. Turismul evenimentelor: concept şi semnificaţii. În Materialele Conferinţei ştiinţifice internaţionale, Competitivitatea şi inovarea în economia cunoaşterii, 22-23 septembrie 2017, Editura ASEM, vol. I, (în proces de editare)
  • TURCOV, Elena, TURCOV, Ana, Tendinţe în evaluarea planurilor de amenajare turistică teritorială, În: Competitivitatea șiinovarea îneconomiacunoașterii, conf. șt. intern., 28-29 septembrie, 2018, Chișinău, ASEM, 2019, V. II, p. 236-241, ISBN 978-9975-75-931-1.
  • TURCOV, Elena., APETRI, N. Aspecte ale dezvoltării durabile a turismului în jud. Suceava. În: Materialele Conferinţei internaţionale 60 de ani de învăţământ economic superior în Republica Moldova: prin inovare şi competitivitate spre progres economic. 27-28 septembrie 2013. Editura ASEM, Vol. I, p. 169-172., 0.2 c.a., ISBN 978-9975-75-668-6.
  • TURCOV, Elena. Efectele taxelor asupra turismului. Experienţa internaţională / Effects of Taxation on Tourism: International Experience. În: Competitivitatea și inovarea în economia cunoașterii, conf. șt. intern., 27-28 septembrie, 2019, Chișinău, ASEM, 2019, Vol. 1
  • LIVANDOVSCHI, Roman, MELNIC, Igor, FAINA, Ivan, TURCOV, Ana. Impactul turismului asupra comunităților locale. În: Competitivitatea și inovarea în economia cunoașterii, conf. șt. intern., 28-29 septembrie, 2018, Chișinău, ASEM, 2019, Vol. V. II, p. 231-236, ISBN 978-9975-75-931-1.
  • LIVANDOVSCHI, Roman. Importanţa transportului aerian în turismul internaţional / The Importance of Air Transport in International Tourism În: Competitivitatea și inovarea în economia cunoașterii, conf. șt. intern., 27-28 septembrie, 2019, Chișinău, ASEM, 2019, Vol. 1
  • ЧЕРНАВКА, И. Анализ качества и конкурентоспособности керамической плитки для внутренней облицовки стен, реализуемой на потребительском рынке Молдовы. В: Торговля, товароведение и сервис: состояние, проблемы и развитие в условиях глобализации экономики: conf. şt. intern., 7 apr. 2017. Ch.: LIRA, 2017, pp. 16-18. ISBN 978-9975-3152-6-5.
  • CERNAVCA , M.; ARTIUKH, T.; HRYHORENCO, I. Evaluation of yznosostoykosty gold alloys. In: Торговля, товароведение и сервис: состояние, проблемы и развитие в условиях глобализации экономики: conf. şt. intern., 7 apr. 2017. Ch.: LIRA, 2017, pp. 72-77. ISBN 978-9975-3152-6-5.
  • CERNAVCA, M.; RAISCHI, N. Studierea gamei sortimentale și calității teracotei comercializată pe piața municipiului Chișinău. În: Dezvoltarea relaţiilor comerciale din perspectiva integrării economice a Republicii Moldova în circuitul economic internaţional: conf. şt. intern.,21-22 sept. 2017. Ch.:UCCM: INCE, 2017,V.1, pp. 218-221,ISBN 978-9975-3171-0-8
  • CERNAVCA, Mihail, CERNAVCA Olesea. Analiza competitivităţii vopselelor pe piaţa de consum din Republica Moldova. În: Competitivitateașiinovarea îneconomiacunoașterii, conf. șt. intern., 27-28 septembrie, 2019, Chișinău, ASEM, 2019, Vol. 1
  • RAISCHI, N. Experiența comunitară privind securizarea consumului mărfurilor nealimentare. În: Dezvoltarea relaţiilor comerciale din perspectiva integrării economice a Republicii Moldova în circuitul economic internaţional: conf. şt. intern., 21-22 sept. 2017. Ch.:UCCM: INCE, 2017, V. 1, pp. 194-199, ISBN 978-9975-3171-0-8
  • РАЙСКИ, Н. Анализ возможностей обеспечения безопасности товаров на рынке Республики Молдова в свете соглашения DSFTA с Европейским союзом. В: Торговля, товароведение и сервис: состояние, проблемы и развитие в условиях глобализации экономики: conf. şt. intern., 7 apr. 2017. Ch.: LIRA, 2017, pp. 30-34. ISBN 978-9975-3152-6-5.
  • FEDORCIUCOVA, Svetlana. Situația actuală a industriei și comerțului cu produse lactate în Republica Moldova În: 25 de ani de reformă economică în Republica Moldova: prin inovare şi competitivitate spre progres economic, conf. șt. intern., 23-24 septembrie 2016, Chișinău, ASEM, 2016, Vol. I, pp. 337-343, 0,6c.a., ISBN 978-9975-75-837-6
  • FEDORCIUCOVA, Svetlana. Calitatea sortimentului actual de cacao importat în Republica Moldova. În: Competitivitatea și inovarea în economia cunoașterii, conf. șt. intern., 22-23 septembrie, 2017, Chișinău, ASEM, 2018, Vol. I, pp. 84-89, 0,4c.a., ISBN 978-9975-75-890-1
  • FEDORCIUCOVA, Svetlana. Studiul merceologic comparativ al produselor de cofetărie comercializate pe piața de consum a mun. Chișinău În: Competitivitatea și inovarea în economia cunoașterii, conf. șt. intern., 28-29 septembrie, 2018, Chișinău, ASEM, 2018, Vol. V. II, p. 271-276, ISBN 978-9975-75-931-1.
  • FEDORCIUCOVA, Svetlana, Cobirman, G. Caracteristica uleiurilor naturale cu proprietăţí biologic active utilizate în produse cosmetice În: Dezvoltarea inovativă, colaborativă și inclusivă a cooperativelor: teorie, practică, perspective. Conferinţă Ştiinţifică Internaţională, 13-14 sept. 2018.
  • ФЕДОРЧУКОВА, С.; КАЛМЫШ, В.; ДАМАСКИН, М. Молочная промышленность Молдовы: динамика, торговля, качество. В: Торговля, товароведение и сервис: состояние, проблемы и развитие в условиях глобализации экономики: conf. şt. intern., 7 apr. 2017. Ch.: LIRA, 2017, pp. 5-16. ISBN 978-9975-3152-6-5.
  • ШПАК, Г. Изучение ассортимента и оценка качества зимней мужской кожаной обуви, реализуемой в торговом центре “Зориле”. В: Торговля, товароведение и сервис: состояние, проблемы и развитие в условиях глобализации экономики: conf. şt. intern., 7 apr. 2017. Ch.: LIRA, 2017, pp. 18-27. ISBN 978-9975-3152-6-5.
  • ȘPAC, G. ; DAMASCHIN, M. Studiul sortimentului și calității articolelor din blană comercializate pe piața de consum a Republicii Moldova. În: Dezvoltarea relaţiilor comerciale din perspectiva integrării economice a Republicii Moldova în circuitul economic internaţional: conf. şt. intern., 21-22 sept. 2017. Ch.:UCCM: INCE, 2017, V. 2, pp. 171-177, ISBN 978-9975-3171-0-8
  • ŞPAC, Ghenadie. Calitatea totală ca factor al competitivităţii mărfurilor. În: Competitivitatea și inovarea în economia cunoașterii, conf. șt. intern., 27-28 septembrie, 2019, Chișinău, ASEM, 2019, Vol. 1
  • GROSU, C. Mineral composition of walnut kernel and walnut oil cake. În: Dezvoltarea relaţiilor comerciale din perspectiva integrării economice a Republicii Moldova în circuitul economic internaţional: conf. şt. intern., 21-22 sept. 2017. Ch.:UCCM: INCE, 2017, V. 1, pp. 224-226, ISBN 978-9975-3171-0-8
  • TABUNȘCIC, O. Aspecte privind asigurarea competitivității structurilor de alimentație publică din or. Chișinău. În: Торговля, товароведение и сервис: состояние, проблемы и развитие в условиях глобализации экономики: conf. şt. intern., 7 apr. 2017. Ch.: LIRA, 2017, pp. 41-47. ISBN 978-9975-3152-6-5.
  • TABUNȘCIC, O. Tendinţe actuale de dezvoltare a alimentaţiei publice în Republica Moldova şi în alte ţări. În: Dezvoltarea relaţiilor comerciale din perspectiva integrării economice a Republicii Moldova în circuitul economic internaţional: conf. şt. intern., 21-22 sept. 2017. Ch.:UCCM: INCE, 2017, V. 2, pp. 186-192, ISBN 978-9975-3171-0-8
  • TABUNȘCIC, Olga. Рентгенография рынка услуг питания в городе Kишинэу. În: Сборник научных трудов научно-практической конференции «Кооперативное движение в системе развития сельских территорий». Kазань, iulie, 06, 2018, pp.133-138, ISBN 978-5-91383-101-4.
  • TABUNȘCIC, Olga. Analiza comparativă a pieţei de servicii alimentare din Republica Moldova şi din alte țări. În: Conferinţa ştiinţifică internaţională „Dezvoltarea economico-socială durabilă a euroregiunilor şi a zonelor transfrontaliere”,Iaşinoiembrie 09, 2018, pp.476-484, ISBN 978-606-685-616-4.
  • TABUNȘCIC, Olga, GROSU, Carolina. Inovaţia – mijloc de sporire a competitivităţii întreprinderilor din industria ospitalității. În: Competitivitatea șiinovarea îneconomiacunoașterii, conf. șt. intern., 28-29 septembrie, 2018, Chișinău, ASEM, 2019, V. II, p. 223-231, ISBN 978-9975-75-931-1.
  • TABUNȘCIC, Olga. Comparative analysis of the foodservice market in Chisinau and other countries. Simpozion ştiinţific internaţional al tinerilor cercetători. Ed.XVI-a Ch., ASEM, aprilie 27-28, 2018, pp. 8-16, ISBN 978-9975-75-926-7.
  • PURICI, I. Implicarea studentului în cercetarea științifică-necesitate actuală a procesului educațional. În: Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației, conf. şt. intern., 7 iunie 2017. Universitatea de Stat din Cahul “Bogdan Petriceicu Hasdeu`, V.2. p.20-24. ISBN 978-9975-88-019-0. 978-9975-88-021-3.
  • PURICI, I. Substanţele cu structură polifenolică ca indice de calitate a unor categorii de ceai comercializate. În: În: Dezvoltarea relaţiilor comerciale din perspectiva integrării economice a Republicii Moldova în circuitul economic internaţional: conf. şt. intern., 21-22 sept. 2017. Ch.:UCCM: INCE, 2017, V. 1, pp. 221-224, ISBN 978-9975-3171-0-8
  • PURICI, Ion. Caracteristics of oxidizing processes in wheat grains during storaj. În: XIV International scientific-practical conference, 8-9 februarie, 2018., North Charleston, SC, USA. p.12-17 ISBN 13. 978-1986194136
  • ПУРИЧИ, Ион. Определение окислительных процессов методом Нара-Тотани в зернах пшеницы при хранении. În: Сборник научных трудов научно-практической конференциии. Казань: Изд-во « Печать-сервис ХХI век», 2018.-с. 253. ISBN 978-5-91383-101-4.
  • PURICI, Ion. Elucidarea capacității de a învăța la persoanele de vârsta a doua.În: Dezvoltarea inovativă, colaborativă și inclusivă a cooperativelor: teorie, practică, perspective. Conferinţă Ştiinţifică Internaţională, 13-14 sept. 2018.
  • PANFIL, ION. Aspecte privind protecția consumatorilor în activitățile comerciale. În: Dezvoltarea relaţiilor comerciale din perspectiva integrării economice a Republicii Moldova în circuitul economic internaţional: conf. şt. intern., 21-22 sept. 2017. Ch.:UCCM: INCE, 2017, V. 2, pp. 171-177, ISBN 978-9975-3171-0-8
  • ŢURCANU, Natalia, SOLOMATIN, Ala, CARTAVÎH, Tatiana. Изучение эффективности компании в выставках. În: Competitivitatea și inovarea în economi acunoașterii, conf. șt. intern., 27-28 septembrie, 2019, Chișinău, ASEM, 2019, Vol. 1
  • MAXIM , Vasile „Impactul transportului asupra mediului, studiat în instituţiile de învăţământ la disciplina geografie.” În cadrul conferinţei „Educaţia multiculturală pentru un mediu sustenabil”  Universitatea Pedagogică de Stat din 09.11.2019
4.Materiale/teze la forurile științifice

4.1. Conferințe internaționale (peste hotare)

  • РАЙСКИ, Н.; ШПАК, Г. Безопасность товаров на рынке Республики Молдова в свете соглашения – DCFTA с европейским союзом. В: Качество и безопасность пищевых продуктов: conf. şt. intern., 16-17 noiembrie. 2017. Kiev.: Universitatea națională de tehnologii alimentare, 2017, pp. 22-25. ISBN 978-966-612-204-2
  • ШПАК, Г.; РАЙСКИ, Н. Исследование основных качественых характеристик электробытовых товаров. В: Качество и безопасность пищевых продуктов: conf. şt. intern., 16-17 noiembrie. 2017. Kiev.: Universitatea națională de tehnologii alimentare, 2017, pp. 241-244. ISBN 978-966-612-204-2
  • ЧЕРНАВКА, М.; АРТЮХ, Т. Исследование значимости потребительских свойств, качества и цены мебели. В: Качество и безопасность пищевых продуктов: conf. şt. intern., 16-17 noiembrie. 2017. Kiev.: Universitatea națională de tehnologii alimentare, 2017, pp. 250-252. ISBN 978-966-612-204-2
  • ФЕДОРЧУКОВА, С.; ПУРИЧИ И.Современные системы качества, как основные рычаги безопасности продуктов питания в Республике Молдова. В: Качество и безопасность пищевых продуктов: conf. şt. intern., 16-17 noiembrie. 2017. Kiev.: Universitatea națională de tehnologii alimentare, 2017, pp. 74-77. ISBN 978-966-612-204-2
  • КАЛМЫШ, В.; ЧЕРНАВКА, М. Определение некоторых вредных веществ в косметике на жировой основе. В: Качество и безопасность пищевых продуктов: conf. şt. intern., 16-17 noiembrie. 2017. Kiev.: Universitatea națională de tehnologii alimentare, 2017, pp. 302-304. ISBN 978-966-612-204-2
  • Федорчукова Светлана, Чернавка Михаил. Современный опыт продвижения экологически чистого и безопасного продовольствия на потребительский рынок Молдавии. In: Материалы VIIІ международной научно-практической конференции «Зелёный бизнес: жизнь во имя будущего» Киевского национального университета имени Тараса Шевченко, 15-16 апреля 2020 г., Киев.
  • TABUNŞCIC, Olga. Analiza comparativă a pieţei de servicii alimentare din Republica Moldova şi din alte țări. În: „Dezvoltarea economico-socială durabilă a euroregiunilor şi a zonelor transfrontaliere”, Conferința Științifică Internaţionalădin 09 noiembrie 2018, Iaşi, Institutul de Cercetări Economice şi Sociale „Gheorghe Zane”, pp.476-484, 0,12 c.a., ISBN 978-606-685-616-4.
  • TABUNŞCIC, Olga.Рентгенография рынка услуг питания в городе Kишинэу. În: «Кооперативное движение в системе развития сельских территорий», Сборник научных трудов научно-практической конференции 06 iulie, 2018, Kазань, pp.133-138, 0,22 c.a., ISBN 978-5-91383-101-4.
  • TABUNŞCIC, Olga. Aspecte privind asigurarea competitivităţii structurilor de alimentaţie publică din or. Chişinău. În: „Торговля товароведение и сервис: состояние проблемы и развития в условиях глобализации экономики”, Conferința Internaţională din 07 aprilie 2017, Кишинёв – Казань, pp.41-46, 0,32 c.a., ISBN 978-9975-3152-6-5.

4.2. Conferințe internaționale în republica

  • FEDORCIUCOVA, Svetlana. Vinificația Moldovei ca element prioritar pentru dezvoltarea turismului. În: Turismul şidezvoltareasocietății, USEM, conf. șt. intern., 23 septembrie, 2016, Chișinău, USEM, 2016, pp. 15-20, 0,52c.a., ISBN 978-9975-3147-7-0
  • FEDORCIUCOVA, Svetlana. Indices phisico – chimiques et sensoriels de verjus. In: Actes du Colloque Francophone interdisciplinaire ”Securite alimentaire, nutrition et agriculture durable”. 19-20 octobre 2018. Universite Technique de Moldova, Chisinau, Republique de Moldova, pp. 31-32. ISBN 974-9975-87-42
Manuale
  • Turcov Elena., Petrovici A., Petrovici S. Tehnologiile comerciale şi logistica. Manual pentru uzul studenţilor instituţiilor de învăţământ superior cu profil economic. Editura ASEM, Chişinău, 2005, 327 p.( contribuţia autorului 5,1 c.a.) ISBN 9975-75-324-8
Note de curs
  • CALMÂȘ, Valentina, FEDORCIUCOVA, Svetlana, HANDRABURA, Alina. Merceologia produselor gustative şi de cofetărie, note de curs, Chişinău, ASEM, 2017, 330p., 31,5c.a., ISBN 978-9975-75-867-3, (contribuția autorului – 8,3 c.a.)
  • CALMĂŞ,V. ;Tehnologii alimentare (Curs universitar). Ch.:Editura ASEM,2017,265 p.,ISBN 978-9975-75-868-0.
  • CALMÂŞ,V., Sanitaria şi igiena mărfurilor (note de curs). Ch.:Editura ASEM,2017,153 p.,ISBN 978-9975-75-870-3.
  • CALMÂŞ ,Valentina. Fundamentele  Nutriției Umane(note de curs) , Chişinău, ASEM, 2020, 265p., ISBN  978-9975-75-980-9.
  • FEDORCIUCOVA, Svetlana. Merceologia produselor lactate și grăsimilor alimentare, note de curs, Chişinău, ASEM, 2018, 209p., 10,2c.a., ISBN 978-9975-75-914-4
  • TABUNŞCIC, Olga. Fundamenele proceselor tehnologice în unităţile de alimentaţie publică, Chişinău, ASEM, 2019, 252 p., 14, 8 c.a., ISBN 978-9975-75-948-9.
Studii ştiinţifice, ediţii documentare
  • TURCOV, Elena., Colectiv de autori. Strategia de Dezvoltare Durabilă a Turismului în Republica Moldova pentru anii 2003-2015. Proiect internaţional. Editura PNUD MOLDOVA, Chişinău, 2003, 74 p.
Lucrări ştiinţifice cu caracter informativ:

Enciclopedii, dicţionare

  • TURCOV, Elena. Encyclopedia of Tourism, http//refworks.springer.com/tourism.2015

Îndrumări/indicații metodice

  • TURCOV, Elena. Indicaţii metodice la executarea tezelor de licenţă pentru studenţii specialităţii ,,Comerţ, Turism, Servicii Hoteliere, Editura ASEM, Chişinău 1999, 26 p.
  • TURCOV, Elena. Tehnologia şi organizarea comerţului. Indicaţii metodice pentru seminare şi lecţii practice. Editura ASEM, Chişinău. 2004 ,80 p.5,2 c.a. ISBN 9975-75-242-X
  • TURCOV, Elena. Plan de valorificare turistică: Complexul istorico natural Orheiul Vechi (Studiu de caz) Chişinău, 2010, 78p., 2.05 c.a. ISBN 978-9975-75-480-4.
  • TURCOV, Elena., Ţurcan Natalia, Indicaţii metodice cu referinţă la elaborarea tezelor de licenţă pentru studenţii de la specialitatea Turism. Editura ASEM, 2017.28p., 1,8 c.a.
  • TURCOV, Elena., Ţurcan Natalia, Lucrare metodică privind organizarea şi realizarea practicii de producţie a studenţilor în cadrul întreprinderilor de profil. Pentru studenţii specialităţii Servicii Hoteliere, Turism şi Agrement.(în proces de editare). 2017.12p.
  • TURCOV Elena, ŢURCAN Natalia dr., conf.univ., Mетодические указания по выполнению дипломных работ для студентов специальности ,,Tуризм”,Chişinău, 2018.
  • TURCOV Elena,Indicaţii metodice cu referinţă la organizarea stagiului de practică în cadrul întreprinderilor de profil pentru studenţii anului II, ciclu II Masterat de la specializarea Gestiunea şi Dezvoltarea Turismului. Chişinău, Editura ASEM, 2020, 18p. ,ISBN 978-9975-75-957-1
  • GROSU, C.; Proiect economic (Îndrumar metodic) Ch.:Editura ASEM,2017,265 p., ISBN 978-9975-75-872-7
  • GROSU, C., GÎNCU, E., Organizarea deservirii în unitățile de alimentație publică (Îndrumar metodic,).Ch.:Editura ASEM,2017,265 p., ISBN 978-9975-75-874-1
  • CALMÂŞ ,V.; Indrumări metodice pentru lucrări de laborator la disciplina Microbiologia, sanitaria şi igiena mărfurilor,ediţia a 2-a,Ch.:Editura ASEM,2017,76 p.,ISBN 978-9975-75-869-7.
  • CALMÂŞ ,V.; DAMASCHIN ,M. Îndrumar metodic pentru lucrări practice şi de laborator la disciplina Identificarea falsificării mărfurilor şi protecţia consumatorilor,Ch.: Editura ASEM, 2017,80 p.,ISBN 978-9975-75-857-4.
  • CALMÂŞ V.,Îndrumări metodicepentru lucrări de laborator la disciplina„Microbiologia, sanităria și igiena mărfurilor”,Chişinău  ,Editura ASEM,, 2017, 76 pag., ISBN  978-9975-75-869-7
  • CALMÂŞ V. , HANDRABURA A.,Îndrumări metodice pentru lucrări practice şi de laborator la disciplina « MERCEOLOGIE ALIMENTARĂ I(produse gustative şi de cofetărie),Chişinău,Editura ASEM, 2013,123 pag., ISBN 978-9975-75-660-0.
  • CALMÂŞ V .,PANFIL I .,COZMIC V.,Morari O., Îndrumari metodice pentru lucrări practice şi de laborator la disciplina «Merceologia produselor alimentare» Editura ASEM,Chişinău,2012,252 pag.,ISBN 978-9975-75-620-4.
  • CALMÂŞ V.,VREDNIC I.,COZMIC V., Îndrumări metodice pentru lucrări practice şi de laborator la disciplina  Tehnologii Alimentare,Editura ASEM,Chişinău,2006,75 pag.,ISBN 978-9975-75-107-0.
  • CALMÂŞ V.,Îndrumări metodice pentru lucrări practice şi de laborator la disciplina Merceologia produselor alimentare de origine vegetală,Editura ASEM,Chişinău,2006,92 pag.,ISBN 978-9975-75-106-3.
  • TABUNȘCIC, O.; GÂNCU, E. Îndrumar metodic pentru lucrări practice şi de laborator la disciplina Fundamentele proceselor tehnologice în unitățile de alimentație publică: îndrumar metodic. Chişinău: Editura ASEM, 2017. 66 p. ISBN 978-9975-75-871-0.
  • ȘPAC, G.; SÂRBU, M. Îndrumar metodic pentru lucrări practice și de laborator la disciplina Utilaj tehnologic pentru studenții anului III specialitatea Managementul și tehnologia alimentației public. Chişinău: Editura ASEM, 2017. 122 p. ISBN978-9975-75-873-4
  • PURICI, Ion. Îndrumar metodic pentru lucrările de laborator la disciplina: Chimia neorganică și analitică. Chişinau: Ed. ASEM,2018 . -68p. ISBN 978-9975-75-907-6
  • PURICI, Ion. Îndrumar metodic pentru lucrările de laborator la disciplina: Biochimia alimentară. Chisinau: Ed. ASEM,2018 . -88p. ISBN 978-9975-75-909-0
  • PURICI, Ion, GINCU, E. Îndrumar metodic pentru lucrările de laborator la disciplina: Controlul tehno-chimic si organoleptic al produselor alimentației publice.
  • Chişinau: Ed. ASEM,2018 . -108p. ISBN 978-9975-75-908-3