1. Monografii
1.1. Monografii monoautor
- TURCOV, Elena. Direcţii de dezvoltare şi promovare a turismului în Republica Moldova. Monografie. Editura ASEM, Chişinău, 2002, 143 p., 8,1 c.a. ISBN 9975-75-138-5
- TURCOV, Elena. Coordonarea turismului. Monografie. Editura ASEM, Chişinău, 2006, 208 p.,11,8 c.a. ISBN 978-9975-75-007-3.
1.2. Monografii colective
- ФЕДОРЧУКОВА, Светлана. Сравнительная характеристика потребительских свойств столовых сортов винограда в республике Молдова. În: Вопросы качества и конкурентоспособности товаров. Москва: ООО, Ruscience, 2018, гл. 2, с.с. 19-84, 7,2 c.a., ISBN 978-5-4365-2582-2 (contribuția autorului – 3,0 c.a.)
- ЧЕРНАВКА, М. Исследование влияние основных породообразующих минералов на формирование потребительских свойств керамических материалов. În: Повышение качества товаров и услуг в условиях глобализации экономики. – Iași: PIM, 2017, cap.5, 2,65 c.a., pp.106 – 187. ISBN 978-606-13-4026-2.
2. Articole în diferite reviste științifice
2.1. în reviste din străinătate recunoscute
- TURCOV, Elena. Evaluarea turismului în Republica Moldova. Revista ştiinţifică ,,Probleme economice”. Centrul de Informare şi Documentare Economică a Academiei Române. Bucureşti, Nr. 7-8 2001, 82 p., 4,1 c.a.
- ФЕДОРЧУКОВА, Светлана, Шаргу, Лилия, Духликер, Григорий. Cистемный подход и процесс деловых переговоров в рамках системы управления. În: Научное обозрение. РФ, ВАК, Москва: Наука образования, 2014, № 9, часть 1, c.c. 233-235, 0,2c.a., ISSN 1815-4972
- CALMÂȘ, V, FEDORCIUCOVA, S, ȘPAC, Gh, TABUNSCIC, O. The identification of toxic substances in some cosmetic products sold in republic of Moldova. In: Proceedings of the Fourteenth International Conference on Management Science and Engineering Management,Volume 2, pp.179-188, ISSN 2194-5357 ISSN 2194-5365 (electronic) Advances in Intelligent Systems and Computing ISBN 978-3-030-49888-7 ISBN 978-3-030-49889-4 (eBook) https://doi.org/10.1007/978-3-030-49889-4
2.2. articole din reviste cu factor de impact (1,0-2,9)
- CALMÂȘ, Valentina, FEDORCIUCOVA, Svetlana, TABUNŞCIC, Olga. Researches in regards to the influence of raw material quality on the nutritional value and consumption properties of butter creams for confectionery products. În: International Invention of Scientific Journal, volume 5(01) 2021, pp. 53-66, 0, 54 c.a., e ISSN 2457-0958. Disponibil: http://www.iisj.in/index.php/iisj/article/view/305
- CALMÂȘ, Valentina, FEDORCIUCOVA, Svetlana, ȘPAC, Ghenadie, TABUNŞCIC, Olga. The identification of toxic substances in some cosmetic products sold in republic of Moldova. În: SPRINGER, International Conference on Management Science and Engineering Management. 2020, Proceedings of the Fourteenth International Conference on Management Science and Engineering Management, Volume 2, pp.179-188, 0,59 c.a., ISSN 2194-5357 ISSN 2194-5365 (electronic) Advances in Intelligent Systems and Computing ISBN 978-3-030-49888-7 ISBN 978-3-030-49889-4, (eBook). Disponibil: https://link.springer.com/book/10.1007/978-3-030-49829-0
- ЧЕРНАВКА, Михай, АРТЮХ, Татьяна и др. Влияние состава сплава на определение мельчайшей тонкости золота методом рентгенофлуоресцентного анализа. В: “Восточно-Европейский журнал передовых технологий.” Е.5., с.6-18., ISSN (e) 1729-4061.
2.3. în reviste din Registrul Național al revistelor de profil, cu indicarea categoriei
- TURCOV, Elena. Valorificarea turistică a Complexului Orheiul Vechi – probleme şi soluţii, Revista Economica Chişinău, 2008, Nr.1(61) , p.101-104,0,13 c.a. Categoria B
- TURCOV, Elena. Abordarea sistemică a turismului. Analele ASEM, Chişinău, 2004, V2 p.189-191,0,13 c.a. Categoria C
- TABUNȘCIC, Olga.Analiza pieţei de alimentaţie publică din municipiul Chişinău şi tendinţe de dezvoltare. Economica. 2017, nr.1, 52-64. ISSN 1810-9136, cat B.
- FEDORCIUCOVA, Svetlana, CALMÂȘ, Valentina, DAMASCHIN, Mariana. Situația actuală privind producerea, comercializarea și asigurarea calității produselor lactate în Republica Moldova. Journal of Research on Trade, Management and Economic Development, ISSUE 2(8)/2017, V4, p.p. 67-79, 1,0 c.a., ISSN 2345-1483, cat C.
- TABUNŞCIC, Olga. Analiza situaţiei economice a sectorului de alimentaţie publică. În: Economica, 2019, nr 4 (110), pp. 19-33, 0, 12 c.a., ISSN 1810-9136, categoria B.
- TABUNŞCIC, Olga. Metodologia evaluării nivelului competențional al angajaților întreprinderilor din sfera alimentației publice. În: Studia Universitatis Moldaviae, 2019, Nr.2 (122), pp.108-115, 0,41 c.a., ISSN 1857-2073, categoria B.
- TABUNŞCIC, Olga. Analiza pieţei de alimentaţie publică din municipiul Chişinău şi tendinţe de dezvoltare. În: Economica, 2017, nr.1(99), pp. 52-64, 0,53 c.a., ISSN 1810-9136, categoria B.
3. Articole în culegeri științifice
3.2. Culegeri de lucrări ale conferințelor internaționale
- TABUNŞCIC, Olga, CALMÎŞ, Valentina, FEDORCIUCOVA, Svetlana. Cercetări privind alimentaţia generaţiei “Alfa”. În: Strategii şi politici de management în economia contemporană. Ediţia a VI-a, 26-27 martie 2021, Chişinău, Republica Moldova: Centrul Editorial-Poligrafic al ASEM, 2021, pp. 86-97. ISBN 978-9975-155-20-5.(PDF)
- GÎNCU, Ecaterina, TABUNȘCIC, Olga, CHIRSANOVA, Aurica. Health benefits of topinambur (Helianthus Tuberosus L.) On health. In: Competitivitatea şi inovarea în economia cunoaşterii. Ediţia a 22-a, 25-26 septembrie 2020, Chişinău. Chişinău Republica Moldova: Centrul Editorial-Poligrafic al ASEM, 2020, pp. 209-215. ISBN 978-9975-75-985-4. Disponibil: https://ibn.idsi.md/sites/default/files/imag_file/209-215_3.pdf
- TURCOV, Elena. Tourism developing tendencies within Moldavia. Buletinul Universităţii Petrol – Gaze din Ploieşti. Seria Ştiinţe economice. Vol. LIX. No.2/2007, p.33-36,0,13 c.a.
- TURCOV, Elena. Le tourisme viticole: de l’enseignement au developpement durable. Deuxiemes rencontres du reseau UNESCO/UNITWIN Culture, tourisme, developpement, 11-12 mai 2006, Greoux-les-Bains, France.
- TURCOV, Elena., Turcov Ana. La valorisation du potentiel touristique du site arheologique Orheiul Vechi: de la gestion d’experience a l’inclusion dans la Liste du Patrimmoin Mondial protege par UNESCO. În publicaţia Conferinţei internaţionale: Sites du Patrimoine et Tourisme. Universite Laval, Quebec, Canada, 2-4 juin 2010.
- TURCOV, Elena. Tendinţe contemporane în diversificarea formelor de turism. În: Materialele Conferinţei ştiinţifice internaţionale Competitivitatea şi inovarea în economia cunoaşterii, 26-27 septembrie 2014, Editura ASEM, Vol. I, p.159-160,0.1 c.a., ISBN 978-9975-75-715-7
- TURCOV, Elena., MAXIM Vasile., TURCOV Ana., Teorii economice implementate în mediul turistic. Aspecte generale. În: Materiale Conferinţei ştiinţifico-practice naţionale cu participare internaţională cu genericul: ,,Creşterea economică calitativă: Aspecte teoretice şi practice’’, 27 februarie 2014, ASEM, Chişinău, p. 103-106, 0.2 c.a. ISBN 978-9975-687-7.
- TURCOV, Elena., MAXIM Vasile., FURCULIŢĂ Igor. Turismul mondial ca fenomen complex economic şi social. În Materialele Conferinţei ştiinţifice internaţionale, Competitivitatea şi inovarea în economia cunoaşterii, 23-24 septembrie 2016, Editura ASEM, vol. I, p.295-302, 0,4 c.a, ISBN 978-9975-75-837-6.
- TURCOV, Elena, LIVANDOVSCHI Roman, TURCOV Ana. Turismul evenimentelor: concept şi semnificaţii. În Materialele Conferinţei ştiinţifice internaţionale, Competitivitatea şi inovarea în economia cunoaşterii, 22-23 septembrie 2017, Editura ASEM, vol. I, (în proces de editare)
- TURCOV, Elena, TURCOV, Ana, Tendinţe în evaluarea planurilor de amenajare turistică teritorială, În: Competitivitatea șiinovarea îneconomiacunoașterii, conf. șt. intern., 28-29 septembrie, 2018, Chișinău, ASEM, 2019, V. II, p. 236-241, ISBN 978-9975-75-931-1.
- TURCOV, Elena., APETRI, N. Aspecte ale dezvoltării durabile a turismului în jud. Suceava. În: Materialele Conferinţei internaţionale 60 de ani de învăţământ economic superior în Republica Moldova: prin inovare şi competitivitate spre progres economic. 27-28 septembrie 2013. Editura ASEM, Vol. I, p. 169-172., 0.2 c.a., ISBN 978-9975-75-668-6.
- TURCOV, Elena. Efectele taxelor asupra turismului. Experienţa internaţională / Effects of Taxation on Tourism: International Experience. În: Competitivitatea și inovarea în economia cunoașterii, conf. șt. intern., 27-28 septembrie, 2019, Chișinău, ASEM, 2019, Vol. 1
- LIVANDOVSCHI, Roman, MELNIC, Igor, FAINA, Ivan, TURCOV, Ana. Impactul turismului asupra comunităților locale. În: Competitivitatea și inovarea în economia cunoașterii, conf. șt. intern., 28-29 septembrie, 2018, Chișinău, ASEM, 2019, Vol. V. II, p. 231-236, ISBN 978-9975-75-931-1.
- LIVANDOVSCHI, Roman. Importanţa transportului aerian în turismul internaţional / The Importance of Air Transport in International Tourism În: Competitivitatea și inovarea în economia cunoașterii, conf. șt. intern., 27-28 septembrie, 2019, Chișinău, ASEM, 2019, Vol. 1
- ЧЕРНАВКА, И. Анализ качества и конкурентоспособности керамической плитки для внутренней облицовки стен, реализуемой на потребительском рынке Молдовы. В: Торговля, товароведение и сервис: состояние, проблемы и развитие в условиях глобализации экономики: conf. şt. intern., 7 apr. 2017. Ch.: LIRA, 2017, pp. 16-18. ISBN 978-9975-3152-6-5.
- CERNAVCA , M.; ARTIUKH, T.; HRYHORENCO, I. Evaluation of yznosostoykosty gold alloys. In: Торговля, товароведение и сервис: состояние, проблемы и развитие в условиях глобализации экономики: conf. şt. intern., 7 apr. 2017. Ch.: LIRA, 2017, pp. 72-77. ISBN 978-9975-3152-6-5.
- CERNAVCA, M.; RAISCHI, N. Studierea gamei sortimentale și calității teracotei comercializată pe piața municipiului Chișinău. În: Dezvoltarea relaţiilor comerciale din perspectiva integrării economice a Republicii Moldova în circuitul economic internaţional: conf. şt. intern.,21-22 sept. 2017. Ch.:UCCM: INCE, 2017,V.1, pp. 218-221,ISBN 978-9975-3171-0-8
- CERNAVCA, Mihail, CERNAVCA Olesea. Analiza competitivităţii vopselelor pe piaţa de consum din Republica Moldova. În: Competitivitateașiinovarea îneconomiacunoașterii, conf. șt. intern., 27-28 septembrie, 2019, Chișinău, ASEM, 2019, Vol. 1
- RAISCHI, N. Experiența comunitară privind securizarea consumului mărfurilor nealimentare. În: Dezvoltarea relaţiilor comerciale din perspectiva integrării economice a Republicii Moldova în circuitul economic internaţional: conf. şt. intern., 21-22 sept. 2017. Ch.:UCCM: INCE, 2017, V. 1, pp. 194-199, ISBN 978-9975-3171-0-8
- РАЙСКИ, Н. Анализ возможностей обеспечения безопасности товаров на рынке Республики Молдова в свете соглашения DSFTA с Европейским союзом. В: Торговля, товароведение и сервис: состояние, проблемы и развитие в условиях глобализации экономики: conf. şt. intern., 7 apr. 2017. Ch.: LIRA, 2017, pp. 30-34. ISBN 978-9975-3152-6-5.
- FEDORCIUCOVA, Svetlana. Situația actuală a industriei și comerțului cu produse lactate în Republica Moldova În: 25 de ani de reformă economică în Republica Moldova: prin inovare şi competitivitate spre progres economic, conf. șt. intern., 23-24 septembrie 2016, Chișinău, ASEM, 2016, Vol. I, pp. 337-343, 0,6c.a., ISBN 978-9975-75-837-6
- FEDORCIUCOVA, Svetlana. Calitatea sortimentului actual de cacao importat în Republica Moldova. În: Competitivitatea și inovarea în economia cunoașterii, conf. șt. intern., 22-23 septembrie, 2017, Chișinău, ASEM, 2018, Vol. I, pp. 84-89, 0,4c.a., ISBN 978-9975-75-890-1
- FEDORCIUCOVA, Svetlana. Studiul merceologic comparativ al produselor de cofetărie comercializate pe piața de consum a mun. Chișinău În: Competitivitatea și inovarea în economia cunoașterii, conf. șt. intern., 28-29 septembrie, 2018, Chișinău, ASEM, 2018, Vol. V. II, p. 271-276, ISBN 978-9975-75-931-1.
- FEDORCIUCOVA, Svetlana, Cobirman, G. Caracteristica uleiurilor naturale cu proprietăţí biologic active utilizate în produse cosmetice În: Dezvoltarea inovativă, colaborativă și inclusivă a cooperativelor: teorie, practică, perspective. Conferinţă Ştiinţifică Internaţională, 13-14 sept. 2018.
- ФЕДОРЧУКОВА, С.; КАЛМЫШ, В.; ДАМАСКИН, М. Молочная промышленность Молдовы: динамика, торговля, качество. В: Торговля, товароведение и сервис: состояние, проблемы и развитие в условиях глобализации экономики: conf. şt. intern., 7 apr. 2017. Ch.: LIRA, 2017, pp. 5-16. ISBN 978-9975-3152-6-5.
- ШПАК, Г. Изучение ассортимента и оценка качества зимней мужской кожаной обуви, реализуемой в торговом центре “Зориле”. В: Торговля, товароведение и сервис: состояние, проблемы и развитие в условиях глобализации экономики: conf. şt. intern., 7 apr. 2017. Ch.: LIRA, 2017, pp. 18-27. ISBN 978-9975-3152-6-5.
- ȘPAC, G. ; DAMASCHIN, M. Studiul sortimentului și calității articolelor din blană comercializate pe piața de consum a Republicii Moldova. În: Dezvoltarea relaţiilor comerciale din perspectiva integrării economice a Republicii Moldova în circuitul economic internaţional: conf. şt. intern., 21-22 sept. 2017. Ch.:UCCM: INCE, 2017, V. 2, pp. 171-177, ISBN 978-9975-3171-0-8
- ŞPAC, Ghenadie. Calitatea totală ca factor al competitivităţii mărfurilor. În: Competitivitatea și inovarea în economia cunoașterii, conf. șt. intern., 27-28 septembrie, 2019, Chișinău, ASEM, 2019, Vol. 1
- GROSU, C. Mineral composition of walnut kernel and walnut oil cake. În: Dezvoltarea relaţiilor comerciale din perspectiva integrării economice a Republicii Moldova în circuitul economic internaţional: conf. şt. intern., 21-22 sept. 2017. Ch.:UCCM: INCE, 2017, V. 1, pp. 224-226, ISBN 978-9975-3171-0-8
- TABUNȘCIC, O. Aspecte privind asigurarea competitivității structurilor de alimentație publică din or. Chișinău. În: Торговля, товароведение и сервис: состояние, проблемы и развитие в условиях глобализации экономики: conf. şt. intern., 7 apr. 2017. Ch.: LIRA, 2017, pp. 41-47. ISBN 978-9975-3152-6-5.
- TABUNȘCIC, O. Tendinţe actuale de dezvoltare a alimentaţiei publice în Republica Moldova şi în alte ţări. În: Dezvoltarea relaţiilor comerciale din perspectiva integrării economice a Republicii Moldova în circuitul economic internaţional: conf. şt. intern., 21-22 sept. 2017. Ch.:UCCM: INCE, 2017, V. 2, pp. 186-192, ISBN 978-9975-3171-0-8
- TABUNȘCIC, Olga. Рентгенография рынка услуг питания в городе Kишинэу. În: Сборник научных трудов научно-практической конференции «Кооперативное движение в системе развития сельских территорий». Kазань, iulie, 06, 2018, pp.133-138, ISBN 978-5-91383-101-4.
- TABUNȘCIC, Olga. Analiza comparativă a pieţei de servicii alimentare din Republica Moldova şi din alte țări. În: Conferinţa ştiinţifică internaţională „Dezvoltarea economico-socială durabilă a euroregiunilor şi a zonelor transfrontaliere”,Iaşinoiembrie 09, 2018, pp.476-484, ISBN 978-606-685-616-4.
- TABUNȘCIC, Olga, GROSU, Carolina. Inovaţia – mijloc de sporire a competitivităţii întreprinderilor din industria ospitalității. În: Competitivitatea șiinovarea îneconomiacunoașterii, conf. șt. intern., 28-29 septembrie, 2018, Chișinău, ASEM, 2019, V. II, p. 223-231, ISBN 978-9975-75-931-1.
- TABUNȘCIC, Olga. Comparative analysis of the foodservice market in Chisinau and other countries. Simpozion ştiinţific internaţional al tinerilor cercetători. Ed.XVI-a Ch., ASEM, aprilie 27-28, 2018, pp. 8-16, ISBN 978-9975-75-926-7.
- PURICI, I. Implicarea studentului în cercetarea științifică-necesitate actuală a procesului educațional. În: Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației, conf. şt. intern., 7 iunie 2017. Universitatea de Stat din Cahul “Bogdan Petriceicu Hasdeu`, V.2. p.20-24. ISBN 978-9975-88-019-0. 978-9975-88-021-3.
- PURICI, I. Substanţele cu structură polifenolică ca indice de calitate a unor categorii de ceai comercializate. În: În: Dezvoltarea relaţiilor comerciale din perspectiva integrării economice a Republicii Moldova în circuitul economic internaţional: conf. şt. intern., 21-22 sept. 2017. Ch.:UCCM: INCE, 2017, V. 1, pp. 221-224, ISBN 978-9975-3171-0-8
- PURICI, Ion. Caracteristics of oxidizing processes in wheat grains during storaj. În: XIV International scientific-practical conference, 8-9 februarie, 2018., North Charleston, SC, USA. p.12-17 ISBN 13. 978-1986194136
- ПУРИЧИ, Ион. Определение окислительных процессов методом Нара-Тотани в зернах пшеницы при хранении. În: Сборник научных трудов научно-практической конференциии. Казань: Изд-во « Печать-сервис ХХI век», 2018.-с. 253. ISBN 978-5-91383-101-4.
- PURICI, Ion. Elucidarea capacității de a învăța la persoanele de vârsta a doua.În: Dezvoltarea inovativă, colaborativă și inclusivă a cooperativelor: teorie, practică, perspective. Conferinţă Ştiinţifică Internaţională, 13-14 sept. 2018.
- PANFIL, ION. Aspecte privind protecția consumatorilor în activitățile comerciale. În: Dezvoltarea relaţiilor comerciale din perspectiva integrării economice a Republicii Moldova în circuitul economic internaţional: conf. şt. intern., 21-22 sept. 2017. Ch.:UCCM: INCE, 2017, V. 2, pp. 171-177, ISBN 978-9975-3171-0-8
- ŢURCANU, Natalia, SOLOMATIN, Ala, CARTAVÎH, Tatiana. Изучение эффективности компании в выставках. În: Competitivitatea și inovarea în economi acunoașterii, conf. șt. intern., 27-28 septembrie, 2019, Chișinău, ASEM, 2019, Vol. 1
- MAXIM , Vasile „Impactul transportului asupra mediului, studiat în instituţiile de învăţământ la disciplina geografie.” În cadrul conferinţei „Educaţia multiculturală pentru un mediu sustenabil” Universitatea Pedagogică de Stat din 09.11.2019
4.Materiale/teze la forurile științifice
4.1. Conferințe internaționale (peste hotare)
- РАЙСКИ, Н.; ШПАК, Г. Безопасность товаров на рынке Республики Молдова в свете соглашения – DCFTA с европейским союзом. В: Качество и безопасность пищевых продуктов: conf. şt. intern., 16-17 noiembrie. 2017. Kiev.: Universitatea națională de tehnologii alimentare, 2017, pp. 22-25. ISBN 978-966-612-204-2
- ШПАК, Г.; РАЙСКИ, Н. Исследование основных качественых характеристик электробытовых товаров. В: Качество и безопасность пищевых продуктов: conf. şt. intern., 16-17 noiembrie. 2017. Kiev.: Universitatea națională de tehnologii alimentare, 2017, pp. 241-244. ISBN 978-966-612-204-2
- ЧЕРНАВКА, М.; АРТЮХ, Т. Исследование значимости потребительских свойств, качества и цены мебели. В: Качество и безопасность пищевых продуктов: conf. şt. intern., 16-17 noiembrie. 2017. Kiev.: Universitatea națională de tehnologii alimentare, 2017, pp. 250-252. ISBN 978-966-612-204-2
- ФЕДОРЧУКОВА, С.; ПУРИЧИ И.Современные системы качества, как основные рычаги безопасности продуктов питания в Республике Молдова. В: Качество и безопасность пищевых продуктов: conf. şt. intern., 16-17 noiembrie. 2017. Kiev.: Universitatea națională de tehnologii alimentare, 2017, pp. 74-77. ISBN 978-966-612-204-2
- КАЛМЫШ, В.; ЧЕРНАВКА, М. Определение некоторых вредных веществ в косметике на жировой основе. В: Качество и безопасность пищевых продуктов: conf. şt. intern., 16-17 noiembrie. 2017. Kiev.: Universitatea națională de tehnologii alimentare, 2017, pp. 302-304. ISBN 978-966-612-204-2
- Федорчукова Светлана, Чернавка Михаил. Современный опыт продвижения экологически чистого и безопасного продовольствия на потребительский рынок Молдавии. In: Материалы VIIІ международной научно-практической конференции «Зелёный бизнес: жизнь во имя будущего» Киевского национального университета имени Тараса Шевченко, 15-16 апреля 2020 г., Киев.
- TABUNŞCIC, Olga. Analiza comparativă a pieţei de servicii alimentare din Republica Moldova şi din alte țări. În: „Dezvoltarea economico-socială durabilă a euroregiunilor şi a zonelor transfrontaliere”, Conferința Științifică Internaţionalădin 09 noiembrie 2018, Iaşi, Institutul de Cercetări Economice şi Sociale „Gheorghe Zane”, pp.476-484, 0,12 c.a., ISBN 978-606-685-616-4.
- TABUNŞCIC, Olga.Рентгенография рынка услуг питания в городе Kишинэу. În: «Кооперативное движение в системе развития сельских территорий», Сборник научных трудов научно-практической конференции 06 iulie, 2018, Kазань, pp.133-138, 0,22 c.a., ISBN 978-5-91383-101-4.
- TABUNŞCIC, Olga. Aspecte privind asigurarea competitivităţii structurilor de alimentaţie publică din or. Chişinău. În: „Торговля товароведение и сервис: состояние проблемы и развития в условиях глобализации экономики”, Conferința Internaţională din 07 aprilie 2017, Кишинёв – Казань, pp.41-46, 0,32 c.a., ISBN 978-9975-3152-6-5.
4.2. Conferințe internaționale în republica
- FEDORCIUCOVA, Svetlana. Vinificația Moldovei ca element prioritar pentru dezvoltarea turismului. În: Turismul şidezvoltareasocietății, USEM, conf. șt. intern., 23 septembrie, 2016, Chișinău, USEM, 2016, pp. 15-20, 0,52c.a., ISBN 978-9975-3147-7-0
- FEDORCIUCOVA, Svetlana. Indices phisico – chimiques et sensoriels de verjus. In: Actes du Colloque Francophone interdisciplinaire ”Securite alimentaire, nutrition et agriculture durable”. 19-20 octobre 2018. Universite Technique de Moldova, Chisinau, Republique de Moldova, pp. 31-32. ISBN 974-9975-87-42