Prezentare

Departamentul Comerț, Turism şi Alimentație Publică a fost creat pe data de 01.01.2018, prin comasarea catedrei de Turism şi servicii hoteliere cu catedra de Comerț, merceologie și alimentație publică.

Departamentul Comerț, Turism şi Alimentație Publică este o subdiviziune structurală a facultăţii Business şi Administrarea Afacerilor şi are misiunea de pregătire a cadrelor cu studii superioare la trei specialități: „Servicii hoteliere, turism și agrement”; „Merceologie și comerț” și „Tehnologia și managementul alimentației publice”.

Obiectivele Departamentului Comerț, Turism şi Alimentație Publică:
  • proiectarea procesului didactic pe profilul departamentului pentru ciclul I, Licenţă şi pentru ciclul II, Masterat;
  • organizarea şi realizarea procesului didactic pe profilul departamentului;
  • evaluarea calităţii procesului didactic pe profilul departamentului;
  • asigurarea metodică a procesului didactic;
  • pregătirea cadrelor ştiinţifice şi didactice prin doctorat şi postdoctorat;
  • asigurarea lucrului educativ cu studenţii.

În perioada 1998-2020, în cadrul ASEM pe specializările departamentului au fost pregătiţi peste 3000 de specialişti cu studii superioare.

Elena TURCOV

şef-departament

Doctor habilitat,
Profesor universitar